Indien uw dier ziek is, dan wilt u natuurlijk dat uw dier snel en goed geholpen wordt. Ziek worden is helaas niet altijd te voorkomen. Het genezingsproces is goed geregeld door de natuur, maar soms is er toch een dierenarts nodig.

 

Er zijn een aantal kleine klachten die heel goed aan huis kunnen worden behandeld. Denk aan een blaasontsteking, een kater die niet meer plast, diarree, braken etc.

 

Indien u de dierenarts laat komen voor een ziek dier, dan wordt er een consult gerekend, plus bijkomende kosten indien er handelingen worden verricht of medicatie wordt toegediend.

 

Natuurlijk zijn er ook andere  handelingen die door een dierenarts worden verricht, maar die niet specifiek voor zieke dieren zijn, zoals het uitdrukken van anaalklieren of het knippen van nagels. Mocht er bij een gezondheidscheck, die standaard bij de vaccinatie gedaan wordt, ook zulke handelingen worden verricht, dan valt dat buiten de kosten die voor de gezondheidscheck staan. Het is natuurlijk wel voordeliger voor u als u zulke handelingen laat doen in combinatie met de vaccinatie, dan is er immers al een gezondheidscheck verricht.

 

Waarvoor kunt u niet bij dierenarts aan huis Limburg terecht?

Indien uw dier een ongeval heeft gehad, is er vaak diagnostische apparatuur zoals echo of röntgen nodig en dit is dan aan huis niet mogelijk. Operaties zoals keizersnedes of maagkanteling zijn thuis ook niet mogelijk. Voor spoedgevallen kan ik niet garanderen dat ik er op tijd kan zijn, daarvoor ben ik dus niet altijd de geschikte dierenarts.

 

Waarvoor kunt u wél bij dierenarts aan huis Limburg terecht?

Indien uw dier ziek is, dan kan de dierenarts komen. Dit geldt met name voor kleine klachten, zoals een teek, een blaasontsteking, een dier met diarree en braken enz.

De overige zaken zijn natuurlijk ook thuis mogelijk:

  • Vaccineren
  • Castratie of sterilisatie (dit laatste enkel voor de poes)
  • Chippen
  • Euthanasie

Hiervoor verwijs ik u naar de pagina’s bij ‘wat’.

 

Twijfelt u of de klacht wel geschikt is voor de dierenarts aan huis? Neem dan vrijblijvend contact op.

IMG_5711