Euthanasie

Als het moment dan gekomen is om je huisdier te laten inslapen, wil je dat graag op een waardige en rustige manier laten gebeuren. Dat is immers het laatste wat je nog voor je dier kan doen. Het is nu eindelijk mogelijk om dit thuis te laten doen, in de eigen omgeving, op de manier die je zelf prettig vindt: lekker op schoot of in de eigen mand bijvoorbeeld. Precies zoals je dat zelf prettig vindt en zonder zo’n vreselijke laatste rit naar de dierenarts toe.

 

Hoe gebeurt het inslapen?

Eerst krijgt je huisdier een injectie waardoor hij onder narcose is. Vervolgens wordt een tweede en laatste prik gegeven als het dier al in een diepe slaap is.

 

En daarna?

Als je dier is overleden zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Je kunt je dier begraven in de tuin, maar dit is per gemeente anders geregeld en sommige gemeentes staan dit niet toe. Dierenarts aan huis Limburg weet precies wat voor welke gemeente geldt.
  • Je kan je dier meegeven aan de dierenarts.
  • Je kan je dier laten cremeren, er zijn in de regio een aantal dierencrematoria. Indien u voor deze keuze gaat, dan heeft de dierenarts een formulier dat u dient in te vullen. Meestal komt het crematorium dan ook het dier thuis ophalen.
  • In Beek en in Buggenum is een dierenkerkhof, met de mogelijkheid een echt grafmonument te laten maken.

cropped-dahllogo33.jpg