Dierenarts aan huis Limburg Valkenburg

Valkenburg is een heel toeristische plaats, met name bekend om de grotten, de Valkenier, Thermae 2000 en natuurlijk de Cauberg. Het is een plaatsje waar voor elke leeftijd wel wat te doen is.

Valkenburg, hier heb ik gewoond toen ik in Heerlen kwam werken. Hiervoor had ik 2 jaar in Engeland gewerkt. Ik kwam terug omdat ik toch liever een leven in Nederland wilde opbouwen dan in Engeland, ook al had ik daar met plezier gewoond en gewerkt. Valkenburg blijft daarmee wel speciaal voor mij. Vanuit Valkenburg startte mijn leven als nederlandse dierenarts echt. Het was voor ik naar Maastricht verhuisde en ik heb veel gebruik gemaakt van de Valkenburgse terrasjes. Ik heb er kort gewoond, nog geen jaar, maar het is een tijd waar ik met veel plezier aan terug denk.

Valkenburg kent redelijk wat dierenartsen, maar geen enkele dierenarts komt structureel aan huis. Een mobiele dierenartsenpraktijk is dus nieuw voor Valkenburg.

 

Waarvoor kunt u niet bij dierenarts aan huis Limburg terecht?

Indien uw dier een ongeval heeft gehad, is er vaak diagnostische apparatuur zoals echo of röntgen nodig en dit is dan aan huis niet mogelijk. Operaties zoals keizersnedes of maagkanteling zijn thuis ook niet mogelijk. Voor spoedgevallen kan ik niet garanderen dat ik er op tijd kan zijn, daarvoor ben ik dus niet altijd de geschikte dierenarts.

Waarvoor kunt u wél bij dierenarts aan huis Limburg terecht?

Indien uw dier ziek is, dan kan de dierenarts komen. Dit geldt met name voor kleine klachten, zoals een teek, een blaasontsteking, een dier met diarree en braken enz.

De overige zaken zijn natuurlijk ook thuis mogelijk:

  • Vaccineren
  • Castratie of sterilisatie (dit laatste enkel voor de poes)
  • Chippen
  • Euthanasie

Mocht u interesse hebben in een dierenarts aan huis, dan kan dat natuurlijk ook in Valkenburg. Heeft u vragen, dan kan dat per mail of per telefoon.

cropped-dahllogo33.jpg